Go figure (הריקוד המוזר של הלב) / שרון פרידמן

rikitarbut

עבודת מחול שדוחקת את ההגדרה גוף נכה, לטובת גוף מגוון.

שמואל דביר כהן, רקדן שמתמודד עם מחלה נוירולוגית מולדת. משתתף במופע מחול מעורר השתאות וגורף פרסים זה. את המופע יצר הרקדן והכוריאוגרף שרון פרידמן.

הגוף יכול להביע את האמת שלו כשהוא מציב שפה מובחנת, זו של עצמו. הגוף הופך למפה של אפשרויות מתוך השוני שלו, כשהוא נושם ומזיז את חוסר השוויון שלו ביחס לשאר הגופים. אלא שביחסים הלא שוויוניים האלה, הוא מוצא את עצמו חופשי באמת.

היצירה היא, לפני הכל, מרחב של שוני בה שמואל יכול לבחון את תפקודי הגוף שלו, להכיר אותו מחדש, להעריך מה מפעיל ומה מגדיר את התנועה שלו, להפוך אותו לגשר שמוביל אל נקודת מפגש עם האחר. לקריאה זו נענה תומר, מי שמקבל את ההזמנה של שמואל לדיאלוג, וחוצה את הגשר. במהלך חיפושיו אחרי נקודת איזון שתיווצר מתוך המגבלות שחוסמות אך גם חושפות את היכולות של שניהם, נוצר יופי שרוצה להיות לא יותר מאשר הוא עצמו. יופי הנובע מהרצון לתמוך מבלי לטשטש, מהשאיפה המשותפת להיות טריטוריה אחת של אמת.

שרון פרידמן "אני ממש לא רואה את זה כגוף נכה או מוגבל. אני ממש רואה את זה כגוף ייחודי. כל מה שהכוריאוגרפים, במיוחד של מחול מודרני, מנסים לעשות כל הזמן עם הגופים ולהפוך אותם לגופים מוזרים ושונים. הגוף הזה מביא את זה באופן טבעי. ומבחינתי זה גילוי".

היצירה פותחה מתוך היצירה shape on us שיצר שרון פרידמן לורטיגו כח האיזון.

  • ניהול אמנותי וכוריאוגרפיה: שרון פרידמן.
  • רקדנים יוצרים: שמואל דביר כהן ותומר נבות.
  • מוסיקה מקורית: נעם הלפר.
  • עיצוב תאורה: ירון אבולעפיה.
  • עיצוב תלבושות: מיקי אבני.
Next Post

הנכס / The Property

בימוי: דנה מודןמשחק: רבקה מיכאלי, שרון סטרימבן, אנדג׳ה סאווארין, אורי הוכמן מועמד ל-4 פרסי אופיר 2024 חנוכה שמח, אני ממליצה הפעם על סרט ישראלי חדש שראיתי ויצא בחודש האחרון. אשמח לשמוע מה חשבתן.ם והאם גם אתן.ם ממליצות.ים תקציר הסרט: רגינה ונכדתה מיקה, נוסעות לפולין כדי להשיב את הנכס המשפחתי שהולאם […]